Bebeklerin Dişi Ne Zaman Çıkmaya Başlar?

Bebeklerin Dişi Ne Zaman Çıkmaya Başlar?
Bebeklerin dişinin ne zaman çıktığı merak edilmektedir. Peki bebeklerin diş takvimi nasıldır? İşte ayrıntılar...

İnsan oğlunun en masum ve savunmasız olduğu an şüphesiz bebeklik dönemdir. Bu dönem birçok anne, baba, ağabey, abla ve diğer aile üyeleri için oldukça güzel geçmektedir. Bebeklerin hali ve tavrı oldukça merak konusu olduğu kadar komiktir. Ancak şüphesiz en komik halleri alt veya üst damaktan çıkan o iki diştir.

Birçok anne ve baba adayı, bebekleri dünyaya gelmeden önce bazı kaynaklardan yararlanarak, çocuk gelişimi hakkında bilgi edinir. Gelişim döneminin en önemli aşaması da diş çıkartma dönemidir. Çünkü bebeklerin diş çıkartma döneminde hal ve tavırlarında bazı olumsuz değişimler söz konusu olabilir. Bunların başında; kulak ağrısı, ateş ve ishal gibi problemler vardır.

Peki ilk diş ne zaman çıkar? Ne kadar sürede bebek dişleri tamamlanır? Sizler için bütün merak edilenleri cevapladık.

Bebekler Ne Zaman Diş Çıkartmaya Başlar?

İlk diş veya dişler genelde 5. ve 6. ay civarında çıkar. Ancak bu durum bebeğin gösterdiği gelişime göre de değişebilir. Bazı bebeklerde 6. ay itibari ile sadece 1 veya 2 değil, 4 hatta 5 diş görülebilir.

Bebeklerin ilk dişleri, 2-2 olmak üzere kesici diş olarak bilinen orta alt ve üstte çıkmaktadır.

Erken Diş Çıkartan Bebek Sağlıklı Mıdır?

Bebeklerde 6. aydan önce veya sonra diş çıkartmanın bebeğin sağlığı ile ilgili değildir. Bu konuda tek dikkat edilmesi gereken, erken diş çıkartan bebeklerin, diş bakımına da erken başlanması gerektiğidir.

Keşfet