Hamilelikte Nasıl Beslenilmeli?

Hamilelikte Nasıl Beslenilmeli?
Gebelik döneminde beslenme, hem anne hem de bebek için önemlidir. Peki gebelik döneminde nasıl beslenilmeli? İşte hamilelikte sağlıklı beslenme sırları...

Hamilelik sürecinde beslenme oldukça önemlidir. En az düzenli egzersiz kadar beslenmenin de önemli olmasının sebebi; anne ve bebeğin yeterli vitamin ve mineralleri almasını sağlamaktır. Hamilelik sürecinde alınması gereken besin listesi genelde, kadın doğum uzmanları tarafından anne adaylarına verilir. Bu listede yer alan besinler mevsimine göre ve 3'er aylık periyotlar halinde değişir. Ancak bazı besinler vardır ki her hamilenin tüketmesi gerekir. Çünkü bu besinlerin içerdiği vitamin ve mineraller oldukça faydalıdır. Şimdi sizlere hamilelik sürecinde sofranızdan eksit etmemeniz gereken besinleri sıraladık.

Hamilelik Sürecinde Tüketilmesi Gereken Besinler

1- Kalsiyum kaynağı süt ve süt ürünleri

2- Lif, protein, demir, folat ve kalsiyum kaynağı baklagiller

3- Kırmızı et ve deniz ürünleri

4- Yumurta

5- Ispanak, pazı, roka, maydanoz, tere, lahana, pırasa ve kereviz gibi yeşil yapraklı sebzeler

Hamileliği İlk Üç Ayında Yenmesi Gerekenler

Hamilelik sürecinin en çok dikkat edilmesi gereken aşaması ilk 12 hafta yani ilk 3 ayıdır. Bu süreç, her gebede olmamakla beraber anne ve bebek için oldukça risklidir. Ancak doğru beslenme ve istirahatle bu süreç hafif ve sağlıklı geçebilir.

Hamileliğin ilk 3 ayında günlük olarak en tek bir öğünde; kırmızı et, balık, baklagil gibi protein kaynağı tüketilmelidir. Ayrıca, günde en az 3 bardak günlük süt veya ev yapımı yoğurt tüketilmelidir. Günde en az 5 porsiyon mevsimine uygun meyve ve sebze yemenin yanı sıra kepek, tam buğday, tam tahıl ve çavdar olmak üzere karbonhidrat alınmalıdır.

Keşfet