Ara Öğünlerde Neler Yenebilir?

Ara Öğünlerde Neler Yenebilir?
Sağlıklı ve dengeli beslenmek için yediklerimize içtiklerimize dikkat etmeye çalışırken önem vermemiz gereken önemli bir husus da ara öğünlerdir.

Sağlıklı ara öğünler, ana öğünlerimiz gibi bizlerin gün içerisindeki dinçliğimizin ve sağlığımızın devamlılığını sağlayacaktır.

Ara Öğünlerde Neler Yenebilir?

Yediklerimizin takibini yapmak bedenimizin sağlığı açısından önemlidir. Her gün istinasız yemek zorunda olduğumuz sabah-öğlen-akşam öğünlerinin yanında üç kere de ara öğün tüketme alışkanlığı edinmeliyiz.

Hem midemizi tok tutacak hem de kilo almadan sağlıklı beslenmemizi sağlayacak yiyeceklerden oluşan ara öğün listesi hazırlayarak bu öğünlerimizin de takibini yapabiliriz.

Ara Öğünler Doyumluk Olmamalı

Abur cubur, yağlı şekerli atıştırmalıklar tüketmek ile ara öğün yapılamaz. Özellikle diyette olanlar için ara öğünün varlığı ve yenilecek gıdaların sağlıklı olması çok önemli olmaktadır.

Ara öğün önerileri olarak, küçük kase yoğurt ve bir grisini, bir avuç fındık ve bir kase yoğurt, yarım yağlı süt ve bir avuç ceviz veya badem gibi ortalama kalorisi 200-300 civarında olan gıdalar tüketilebilir. Kuru kayısı, ayran, kefir gibi yine mideyi koruyan ve açlık hissini bastıracak olan sağlıklı gıdalar ile de ara öğün yapılabilir.

Fazlası Yarar Yerine Zarar Verir

Tüm gıdaların belli miktarlarda azar azar tüketilmesi kuralı ara öğünde tüketilecek gıdaların miktarında da geçerlidir. Kuru kayısı, yoğurt, süt, kuruyemiş ara öğün alternatifleri olup, ölçüleri bir avuç, 3-4 adet ya da bir küçük kase ile sınırlıdır. Fazlasının tüketilmesi sadece kişinin kendisini kandırmak olacaktır, fazlası vücutta kilo olarak depolanacaktır.

Keşfet