Basur İçin Bitkisel Reçeteler
Beslenme ve alacağınız sağlık önlemleri ile kontrol alabileceğiniz çoğu kez de cerrahi operasyon gerektiren bir sağlık sorunudur. Basur için bitkisel reçeteler önerilerimiz olacaktır.
Basur için bitkisel reçeteler kimi zaman imdadınıza yetişebilir! Dikkatli ve ölçüsünde kullandığınızda sağlık sorunlarınıza doğada bulunan pek çok çözümü vardır.
Anüs kanalın üst bölümünde yer alan ve genişlemiş toplardamarların yumaklarına tıp alanında hemoroid adı verilir. Halk arasında basur olarak bilinmektedir. Ağrı ve acı veren bu sağlık sorununu bitkisel reçeteler ile hafifletebilirsiniz. Ancak geçiremez ve yok edemezsiniz. Cerrahi operasyonla çözüme kavuşturabilirsiniz.
Basur için Yapabileceğiniz Bitkisel Reçeteler
Basur çoğu zaman ağrı ve acı veren hatta kişinin yaşam kalitesini dahi düşüren bir rahatsızlıktır. Belirli zaman aralıklarında kaşıntı, yanma gibi hissi vererek kişinin oturmasına dahi izin vermemektedir. Bu dönemleri kolay atlatabilmeniz için sizlere basur için bitkisel reçeteler sunuyoruz. Bu listeler;
- 1 su bardağı kaynar suya 10 gr kadar siyah üzüm yaprağı koyarak 10 dakika demlenmesini bekleyin. Günde 2 bardak içebilirsiniz.
- Saf zeytinyağı ısıtılarak her sabah aç karnına 50 gr kadar içebilirsiniz. Bu işleme birkaç gün devam edebilirsiniz.
- 1 bardak kaynar suyun içine bir tutam ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin. 5-10 dakika kaynatın. 20 dakika demlenmesini bekleyin. Basur olan bölgeye bir pamuk yardımı tampon yaparak ıslatın. Günde 2-3 kez yapabilirsiniz.
- Bir bardak kaynar suyun içine papatyayı ekleyin ve 10 dakika bekletin. Bu suyla yine pansuman yapın.
- Kırmızı pancarı iyice ezin lapa haline getirin. Basur üzerine konulur.
- Rendelenmiş patates lapa haline getirilir. Rahatsız olan bölgeye konulur.
- Pamuk sızma zeytinyağına batırılır. Ve her gece en az üç hafta boyunca makata fitil gibi konulur.
Basuru Olan Kişilerin Beslenmeleri
Basuru olan kişiler beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekir. Yanlış beslenme ve tuvalet alışkanlıkları basura zemin hazırlar. Eğer basur şikâyetiniz varsa öncelikle beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Basuru olanlar;
- Günlük olarak 2-3 litre su tüketmelidir. Kabızlığı önler. Kabızlık basurun oluşumunda en önemli nedendir.
- Gazlı içeceklerden uzak durmalısınız.
- Öğünlere çorba ile başlamalı, kırmızı et tüketimi sınırlı tüketilmeli, en önemlisi baharatlardan uzak durmalısınız. Bol salçalı yemeklerin tüketiminden uzak durmalısınız.
- Karbonhidrat tüketimleri sınırlı olmalıdır. (Hamur işi, pilav ve makarna)
Kaynak: Doktor Tarif