B17 vitaminin bilinmeyen etkisi! Kanser üzerindeki etkisini uzman isim açıkladı

B17 vitaminin bilinmeyen etkisi! Kanser üzerindeki etkisini uzman isim açıkladı
Son dönemde kanser hızla yayılırken kanser hücreleri üzerindeki b17 vitamini etkisiyle ilgili dikkat çeken bir bilgi paylaşıldı

Son dönemde kanser nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında artış yaşanıyor. Kanser hastalığı hızla artarken çok sayıda kişi de kanserle mücadele konusunda da doğal besinlerin mucizesini araştırıyorlar.

Habertürk gazetesinde yazılarıyla yer alan Prof. Dr. Temel Yılmaz, yayınladığı bir yazısında kanserle ilgili herkesin bilmesi gereken çok önemli bilgiler paylaştı. Son dönemde b17 vitaminiyle ilgili çok sayıda araştırma yapılıyor. Yapılan bu araştırmalarda kanser hücreleri üzerindeki etkisi inceleniyor.

Prof. Dr. Temel Yılmaz'da son yazısında b17 vitaminin kanser üzerindeki etkisiyle ilgili çarpıcı bir yazı yazdı.

İşte Prof. Dr. Temel Yılmaz tarafından kanserle ilgili yazılmış olan yazının ilgili bölüm

B17 VİTAMİNİ KANSERDE YARARLI MI, ZARARLI MI?

B17 vitamininin, vücuda girdiğinde hidrojen siyanür oluşturarak kanserli hücreleri yok ettiği ileri sürülmekte. Tek başına uygulama yerine A, C, E, B15 vitaminiyle birlikte alındığında etkinin arttığı bildiriliyor.

B17 vitamini diğer adıyla Leatrile, ilk kez 1830 yılında Ernest Krebs tarafından sentezlenmiş. Amigdalin de deniyor.

Aktif maddesi “cyanide” kayısı, şeftali ve badem çekirdeklerinde var. Kanser tedavisinde ilk kez Rusya’da 1800’lü yıllarda kullanılmış, sonra 1920’lerde Amerika ve Meksika’da uygulanmış, bazı kliniklerde halen tedavide kullanılıyor.

B17 vitamininin kanser önleyici etkilerini savunanlar bu vitaminin etken maddesini fazla tüketen Hunza ve Karakakurum bölgelerinde kanser oranının çok düşük olduğunu söylüyor.

Çocukluğumun geçtiği Malatya bir kayısı memleketi. Kayısı çekirdeği en sık yenilen kuruyemişti ve çocukluğumdan bu yana hatırladığım bir kanser vakası yok gibi. Ancak bazı çalışmalarda aşırı miktarda alındığı zaman siyanid birikimi hatta zehirlenmesine neden olabileceği yayınlandı. 2006 yılında yapılan bir çalışmada, B17 vitamininin kanserli ve kanserli olmayan hayvanlardaki etkisinde bir fark bulunmadığı belirtilmiş. Amerikan FDA kurumu da kanser tedavisinde etkisini onaylamıştır.

Ancak artı ve eksileri bir tarafa, B17 vitamini tartışmasız olarak bir antioksidan yani vücudun savunmasını güçlendiren bir vitamin. Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü’nün yaptığı çalışmalar B17 vitamininin kanser tedavisinde bir etkisinin olmadığını göstermiş ama kanserden koruyucu etkisi konusunda çalışma yok. Ama bu konuyla ilgili güçlü gözlemsel çalışmalar mevcut.

KANSERDEN KORUNMAK İÇİN NE YAPILIR?

Prof. Dr. Temel Yılmaz ayrıca kanserden korunmak içinde bazı önemli bilgiler paylaştı. Bu bilgileri aklınızın bir köşesine not edin ve mümkünse arkadaşlarınızla paylaşın! Kanserle ilgili bu bilgileri onlarda öğrensinler

KANSERDEN KORUNMAK İÇİN NE YAPMALI?

- Doğal gıdalarla beslenin. n İşlenmiş gıdalardan uzak durun.

- Koruyucu nitrit ve nitrat bileşikleri içeren gıdalardan kaçının.

- Aşırı et yemeyin.

- Eti pişirirken ateşle doğrudan temas ettirmeyin (mangal vb.).

- Bol sebze yiyin.

- Haftada 3 kez bitkisel tahıl ve tohum (mercimek, fasulye, nohut, börülce) tüketin.

- Her öğünde bir tabak salata bitirin.

- Günde en az 2 litre su için.

- Ve en son olarak da her gün 10-15 çekirdek, bir avuç orman meyvesi tüketin.

EVET kanserden korunmak için bunları yapabilirsiniz. Şimdi sizlerle b17 vitaminin yer aldığı besinler hakkında bazı bilgiler paylaşacağız!

NELERDE VAR?

Özellikle meyve çekirdekleri, kayısı, elma, kiraz, şeftali, armut, erik ve kabak çekirdeği, ketentohumu. Böğürtlen, yabanmersini gibi orman meyveleri, üzüm, kızılcık, ahududu, ayva, siyah fasulye, börülce, nohut, bezelye gibi tohumlar, acıbadem, kaju, okaliptus yaprağı, ıspanak, tere, pancar, bambu yaprağı bol miktarda B17 vitamini içerir.

B17 vitamini unutmayın vücut için önemli bir vitamindir. Sadece kanser değil çok sayıda hastalığa karşında b17 vitamini etkilidir! Bu bilgileri mutlaka arkadaşlarınızla paylaşın

Kaynak: Habertürk

Keşfet