Kulak Ağrısı Nasıl Geçer?

Kulak Ağrısı Nasıl Geçer?
Yaz aylarında deniz ve havuz suyunun sebep olduğu kulak enfeksiyonu ve ağrısı şikayetlerinde artış yaşanmaktadır. Kulak ağrısı yaşayan bir kişi hemen doktora gitmek yerine kendi kendine kulak ağrısı nasıl geçer diye araştırma içine giriyor.

Yaz aylarında deniz ve havuz suyunun sebep olduğu kulak enfeksiyonu ve ağrısı şikayetlerinde artış yaşanmaktadır. Kulak ağrısı yaşayan bir kişi hemen doktora gitmek yerine kendi kendine kulak ağrısı nasıl geçer diye araştırma içine giriyor. Şöyle de bir gerçek var ki bütün ağrılarda olduğu gibi kulak ağrısı da en çok gece saatlerinde kendini belli ediyor, ve gecenin bir vakti doktora gitme şansı olmayınca çareyi kulak ağrısı için bitkisel tedavi yöntemleri aramakta buluyor çoğu kişi.

Kulaklar iki farklı nedenden ağrır. Birincisi direkt olarak kulak içinde meydana gelen enfeksiyon, mantar, kaşıntı, akıntı gibi problemlerden dolayı ağrır. İkinci neden ise kesinlikle kulak ile alakalı olmayan başka bir hastalığın belirtisi olarak ağrı olmaktadır. Mesela diş ağrısı tüm sinirleri etkilediği için bir süre sonra kulağın da ağrıyormuş gibi hissedilmesine neden olur. Yada vücuttaki herhangi bir enfeksiyon ağrıyı tetikleyebilir. Peki, kulak ağrısı neden olur?

Kulaklarımız neden ağrır

Ağrı oluşumunun en önemli nedeni kulak iltihabıdır. Denizde ve havuzda kulak içine kaçan su bir süre sonra akıntıya ve kaşıntıya neden olur. Bu belirtiler de enfeksiyon oluşumunun belirtileridir. Kulak deliğinin kapanması, kulak yüzeyinin elle dokununca ağrıması da tipik dış kulak enfeksiyonu belirtileridir. Enfeksiyonun tedavi edilebilmesi için de antibiyotik tedavisi uygulanması gereklidir. Antibiyotik tedavisi dışında uygulanan yöntemler ağrıyı bir süreliğine durdurur. Tek çare antibiyotik kullanımıdır. Bu kararı sadece kulak burun boğaz uzmanı vermelidir.

Hiç beklenmedik bir anda kulak ağrısı olursa ve hemen doktora gitme şansı olmayan kişiler ise kulak ağrısını geçirmek için şunları deneyebilirsiniz.

Kulağın içine ve dışına masaj yaparak vicks sürmek kısa surelide olsa ağrıyı azaltır. Ayrıca, hakiki zeytinyağını kulak çubuğu ile iç kısmına sürebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise sarımsak uygulamasıdır. Büyük bir diş sarımsağın uç kısmı kesilerek kulağın içine dikkatli bir şekilde yerleştirilir. Sarımsağın doğal antibiyotik olması nedeniyle daha etkili bir fayda sağlamaktadır.

Son olarak kulak ağrısı ile ilgili olarak genellikle yanlış bilinen bir bilgi aktarmakta fayda olacaktır. Kulak enfeksiyonu tedavisi için reçete edilen antibiyotik etkili damla ve kortizonlu kulak damlasının kullanım süresi en fazla 15 gündür. 15 günün sonunda her iki damlada tedavi edici özelliğini kaybetmektedir. Daha sonra lazım olur düşüncesiyle evde muhafaza etmenin hiçbir anlamı yoktur.

Kaynak: Doktor Tarif

Keşfet