Rozacea (Gül Hastalığı) Nedir? Gül Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Rozacea (Gül Hastalığı) Nedir? Gül Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
Rosacea, kırmızı bir nokta ile ortaya çıkar. İnsanların yüz, yanak ve burun bölgesinde etkileyen bir deri hastalığıdır. Görünüşte akneye benzer ve en çok 30 ila 50 yaş arasındaki kadınlar da görülür.

Gül Hastalığı Nedenleri Nelerdir?

Şimdiye kadar rosaceanın nedeni bilinmiyor. Ancak kan damarlarını genişletmeye yardımcı olan yiyecekler ve ilaçlar var. Ayrıca, bazı hastalar ciltte bulunan koruyucu faktörlerin eksikliğinden şikâyetçidir. Ayrıca mide problemleri olan hastalar daha hassas olabilir.

Gül Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Yanaklarda, burunda, alında, çene bölgesinde, ağız çevresinde ve göz çevresindeki bölgelerde kızarıklık ve parıltı en önemli belirtileridir. Rosacea, yanaklarda kızarıklık ve ışıltı ile başlar, ardından basit kılcal damarların görünümü gelir. Sonra irin dolu kabarcıklar veya şişlikler ile sivilce benzeri bir aşamadan geçersiniz.

Gül Hastalığı Tedavi Yöntemleri

Rosacea, günde bir veya iki kez metronidazol krem ​​veya jel kullanılarak iki ila üç ay tedavi edilir. Tetrasiklin kapsülleri de yemekten bir saat önce kullanılır. Elbette bu ilaçları yazan da tedavi eden dermatolog olmalıdır.

Korunmak için güneşe çok fazla maruz kalmamalı ve doktorunuz izin veriyorsa güneş kremi sürmelisiniz. Tedavi dönemlerinde baharatlı yiyecekleri azaltmanın yanı sıra aşırı terlemeye maruz kalmak ve kişisel hijyene dikkat etmek oldukça önemlidir.

Keşfet